9.6.2010

Outoja sanoja....

Täälä Ranskassa on pitkään ollut jo todella kuumaa ja kuivaa, päivittäin lämpömittari on kivunnut yli 30 asteen, eikä sadetta ole tullut pitkään aikaan. Näinä viikkoina olen todennut seuraavan asian: uima allas ei ole täällä ylellisyyskapine, se on välttämättömyys!!!
Eilen illalla sitten tuli sade pitkästä aikaa, juuri kun nurmikkokin näytti siltä, että kärvähtää aivan karrelle. Suustani "muljahti" tuolloin aivan outoja sanoja, joita en ole koskaan ennen lausunut: "Ihanaa kun sataa". Itsekin pöllämystyin noita sanoja, kuinka voin nauttia sateesta?? Puoli vuotta Etelä-Ranskassa on siis tehnyt tehtävänsä, osaan nauttia myös sateesta!!
Viikko vielä ja sitten suuntaamme kohti Suomea. Pitäisikö siis sanoa kotiin vaiko ulkomaille? Suomeen tulemme lomailemaan sekä töihin, heinäkuussa olemme Ranskalaisen Maalaisunelman kanssa Billnäsin Antiikimarkkinoilla. Ihana myös nähdä perhettä ja ystäviä Suomessa! Ja yksi asia on aivan varma: Sauna lämpiää heti ensimmäisenä iltana!!

Kuumana päivä on muistettava juoda!
Siiri vilvoittelee Solomiacin torin kaivolla.

Colognen maisemaa

Niittykukkia. Alimmaisena reunassa on villiorkideoja,
joka on alueemme erikoisuus, täällä niitä kasvaa
todella paljon. Tuo tähkä on täynnä pienen pieniä
orkidean kukkia.

 
Vanhat sillat peltojen keskellä, jotka johtavat Maubecin
kylään.


Tuossa eräänä päivänä lueskelin huvittuneena erään sosiologian opiskelijan gradua aiheesta: Suomalaiset Ranskassa. Siinä sanottiin: "Tietämättömyys maan kulttuurista ja maan tavoista luo helposti mielikuvan baskeripäisestä viiksiniekasta patonki kainalossa vanhalla "Rellulla" ajelemassa. Todellisuus on sellaista korkeintaan elokuvissa".
Ei ole tainnut tuo gradun tekijä käydä kaupungin ulkopuolella Ranskassa ollenkaan, täällä maaseudulla me nimittäin elämme tuota "elokuvaa". Lähes päivittäin törmäämme baskeripäisiin papparaisiin, jotka ajelevat "tippa-Relluillaan" tai "rätti-sitikoillaan". Noissa autoissahan ei ole kallistuksen vakaajia ollenkaan, joten jokaisessa liikenne-ympyrässä saa jännittää, milloin se rellu kiepsahtaa kumolleen, kun kallistuu niin paljon :)


Mauvezinin hieno kirkko. Kylä on rakennettu melkoiseen rinteeseen.

Mauvezin

Brocante-torit ja "vide-grenierit", eli vintin tyhjentäjäiset ovat täällä todella suosittuja tapahtumia. Ne tuntuvat olevan täällä enemmänkin sosiaalinen tapahtuma, johon tullaan tapaamaan ihmisiä. Myyminen on sitten se tois arvoinen juttu. Pöytien myyjät kun tuntuvat aina huitelevan jossain aivan muualla, kuin pöytiensä takana. Jos jotakin aiot ostaa, niin parempi varautua tasa-rahaan, koska myyjät eivät ole koskaan varautuneet vaihto-rahoihin. Sitten kun kello lyö 12, levitetään se piknik pöytä pöytäliinoineeen ja kaivetaan se viinipullo esiin ja aletaan syömään. Maittavan ruuan ja viinipullollisen jälkeen alkaa mukavasti ramaisemaan.... Eräänkin kerran olen joutunut herättämään tuolissaan nukkuvan myyjän....
Mauvezinin kaupungintalo.

Mauvezinin tori. Tämä on lähin kylämme, josta löytyy
peruspalvelut. Market, apteekki, lääkäri jne.Voila! Terassi on melkein valmis. Enää puuttuu pieni
rautasohva (joka tehdään vanhasta lasten rautasängystä),
taakse seinustalle. Puutarhakalusteet ovat tietenkin vanhat,
ja valkoiset verhot ovat vanhoja ranskalaisia pellavaisia lakanoita.


Ilta-aurinko laskee ihanasti terassin puolelta....

13 kommenttia:

 1. Hej! Aivan ihanan näkösiä kuvia! Terkut Suomeen, vaikka perässä tuunki tyttäreni kanssa, Helsinkiin ja mökkeilee lähelle Sysmää.
  Terkuin Sirpa

  VastaaPoista
 2. teidän terassi on kuin sisustuslehtien sivuilta, ihana. niitä rautasänkyjä oli monin kappalein myynnissä emmauksen suuressa myynnissä marseillessa, harmi ettei ole tarpeeksi isoa terassia...
  olen tainnut lukea saman gradun, puhuttiinko siinä ennen kaikkea suomalaisista naisista Ranskassa? koska ainakin sen gradun tiedot ranskalaisten naisten elämästä oli myös aika naurettavat. sitä paitsi se oli yli kymmenen vuotta vanha. totta on, että Ranskalla on monet kasvot, riippuen siitä, missä asuu. te olette lähempänä Baskimaata siellä, meillä päin ei baskeripäisiä maajusseja juuri näe. toisaalta täällä "maalla" eli kylissä asustaa paljon ihmisiä, jotka itse asiassa ovat töissä kaupungeissa ja ovat vain löytäneet halvemman asunnon tai enemmän tilaa asumalla läheisissä kylissä. ja sitten ne menee oikeuteen koska naapurin kukko kiekuu liian aikaisin aamulla tai viereisellä pellolla lehmillä on kellot kaulassa!

  VastaaPoista
 3. Hei!

  HUOKAUS:)) Niin kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Oi aivan ihana tuo teidän terassi! Me mietitään että josko pitäisi etsiä uusi asunto, kun ei ole edes parveketta - kesäisin on jumalattoman kuuma! Te elätte kyllä ihan ranskalaista maalaisunelmaa siellä, papparoineen kaikkineen :D meilläkin on pari, mutta enenmmän niitä on pikkukylissä. Itse tänään poljin vanhalla pyöränräppänällä mukulakivikatuja pitkin, oli ihan Amelie Poulain - olo :D

  VastaaPoista
 5. Huokaillen katselen kuviasi, kaunista!

  VastaaPoista
 6. Huoh...

  52 päivän päästä nähdään :D Siellä!!

  VastaaPoista
 7. uskomattoman kaunista aivan huikaisevan ihania kuvia voi vain kuvitella miltä näyttää LIVENÄ ??
  terkuin äippä

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia ja tunnelmia! Tuo terassi etenkin on upea. Tekisi mieli koittaa tuota verhoideaa täällä Suomessa mutta taitaisivat vaan homehtua tuolla sateessa :( Niin moni kommentoija asuu selvästikin Ranskassa - olisi kiva kuulla tarinoita kuinka sinne on päädytty - itselläkin tuo ollut haaveena mutta aina tuntuu että Suomessa pitää niin monta asiaa ettei muutto ulkomaille tule koskaan toteutumaan... ei varmaan ole tarpeeksi rohkeutta ja seikkailunhalua :D
  -Kati-

  VastaaPoista
 9. Hei, ihastuttava blogi sinulla ja kuvat ja tunnelmat houkuttelevat Ranskaan parin vuoden päästä muuttavaa todella paljon, aahhh.

  Kysäisin yhtä koira-asiaa, jos ehdit vastata: millaiset rokotukset, punkki-kirpputorjunnat siellä on syytä olla, että selviää suuremmitta ongelmitta?

  - Hilkka -

  VastaaPoista
 10. Hei Hilkka!
  Täällä pätee aivan samat rokotusmääräykset kuin suomessakin, joten niillä pärjää myös ranskassa. Kirppuihin ja punkkeihin puree myös sama kuin suomessa, eli Expot niskaan säännöllisesti. Täällä saa apteekista myös ilman reseptiä Frontline nimistä vastaavaa tuotetta. Jos luonnonluolilla käy, niin sitten suosittelen Stronghold nimistä ampullia niskaan :)-Jaana

  VastaaPoista
 11. Hei ja kiitos vastauksesta! Vastasin jo kerran aiemmin, muttei se näytä tänne ilmestyneen. Mietin vielä heisimatokuvioita, vain matkan lähestyessä vai muutenkin usein...?
  Niistä ranskalaisista ruskeista punkeista on varoitettu siellä ja täällä ja siksi mietin, tehoaako Expot ja toisaalta myös sitä, että se melkein tappoi edellisen koirani...sai jonkin allergisen reaktion ja nyt pelkään sitä tietenkin.

  - Hilkka -

  VastaaPoista
 12. Hei Hilkka!
  Omat koirat olen madottanut Axilurilla, joka tehoaa heisimatoihin, kerran pari vuodessa. Ennaltaehkäisevästi se ei ymmärtääkseni tehoa? Mutta matojen kanssa ei ongelmia. Jos tarkoitat noilla ruskeilla punkeilla Harvest Mite nimistä punkkia, joka elelee kasvistoissa, niin niihin käsittääkseni Expot ei tehoa. Sehän on punkki joka imee ihonestettä pari päivää ja pudottautuu sitten pois, mutta purema voi aiheuttaa allergisen reaktion. Expotin sijaanhan täällä myydään myös kaulapantoja, jotka karkottavat syöpäläisiä. Sehän sopisi sitten paremmin :)

  VastaaPoista
 13. Hei Jaana!
  Kiitos taas vastauksestasi. Olen yrittänyt näitä Suomen virallisia sivuja tsekkailla ja mietin käytännön elämää siellä, siksi kyselen. Paluu Suomeen edellyttäisi jonkin heisimatotorjunnan, jonka pitää olla varsin tuore. Me kun aiomme reissata aika paljon eestaas ainakin alkuun, niin sekin mietityttää. Ruskea punkki on Rhipicephalus sanguineus, joka on varmaankin juuri se, josta mainitset. Minä olen mitä luultavammin jo lähes paranoidinen kaikkien uhkakuvien edessä. :) Frontline lienee hyvä valmiste siellä. Lähinnä huolestuttaa se, kuinka paljon koirat kestävät niin voimakkaita kuureja tiheästi annettuina.

  - Hilkka -

  VastaaPoista

Olemme otettuja jos annat kommenttisi.