15.5.2010

Hupsis kun aika rientää!

Ohhops, onpas edellisestä postauksesta kulunut aikaa... Mutta tämähän ei tarkoita sitä etteikö täällä olisi mitään tapahtunut, ehei!
Koiraharrastusrintamalla on ollut sen verran aktiivista nyt, kun vihdoinkin pääsimme jatkamaan harrastusta agilityn ja koiranäyttelyiden pariin. Hienostihan siellä onkin sujunut, joten tekstiä on tullun enemmänkin koirablogin puolelle. Jos koiramaiset jutut kiinnostaa, niin niitä voit lukaista täältä:

http://hauska.vuodatus.net/

Koirista puheen ollen, Ranska on kyllä varsinainen "koiramaa". Täällä, varsinkin maaseudulla, ihan joka talossa on koira. Täällä tuntuu, että joko se koira on iso vahtikoira, joka pitää tunkeilijat loitolla, tai sitten se on pikkuinen puudeli, joka istuu rusetti päässä Louis Vouittonin laukussa. "Meidän rotumme", eli Parsonrussellin terrieri tuntuu olevan aika harvinainen rotu, toisin kuin suomessa.

Täällä kesä on jo pitkällä, puut ovat täydessä lehdessä ja koiranputket kukkivat, rypsin kukinta on jo ohi, joten täällä mennään Suomeen verrattuna noin heinäkuussa. Ruusujen kukinta aika on myös alkanut ja henkeäsalpaavan kauniita köynnösruusuja on täällä melkein joka talon seinällä. Tiedättekö muuten mikä täältä puuttuu suomen kesään verrattuna??? HYTTYSET JA PAARMAT! Mikä siinä muuten onkaan, että niin kaunis ja lyhyt kun Suomen kesä onkin, niin silti siihen lyhyeen aikaan tungetaan niin paljon ötököitä!! Luulis, että nekin viihtyisi paremmin täällä ilmastossa, mutta ei, niiden pitää inistä ja purra juuri siellä! Illalla ja varjoisalla puree hyttyset ja auringolla ja kuumalla puree paarmat! Täällä ei jostain syystä ole hyttysiä, eikä paarmoja. Voi harmi....

Noh, silti mekin ollaan täältä tulossa Suomeen kukkeimman kesän aikaan ja viivytään kuukausi. Ja yks mikä on ihan varma, ihan ekana lämmähtää SAUNA KUUMAKSI!!! AHHHH!!!Mehän ollaan sen verran hulluja, että meinataan roudata kesällä pikkuriikkinen hirsisavusauna Suomesta tänne Ranskaan. Kyllä! Semmoine johon juuri ja juuri mahtuu kaksi ihmistä lauteille. Mikä se semmoinen Suomalainen on jolla ei saunaa ole??? Meidän tulevassa "saunaseurassa" onkin jo muutama innokas jäsen, pari Brittiä ja yksi Skotti. Joten saunaa odotellessa...

Meidän ympärillä olevat pellot omistaa Monsieur Rosa niminen mukava maanviljelijä ja pari viikkoa sitten ympäröiville pelloille kylvettiin auringonkukkaa :) Eli heinäkuussa kun palaamme Suomesta, alkavat auringonkukkapellot kukkia. Se on sitten kaunista.....oih!


Maalaismaisemaa Brignemontissa
Maisemaa erään luostarin katolta kuvattuna

Majapaikka lähellä Paun kaupunkia.
Kaunis paikka!

Ranskassa matkustaessa kannattaa yöpyä Chambres d'hotes nimisissä majapaikoissa (Bed&breakfast), jotka ovat yleensä maatiloja tai muita isoja yksityisten ihmisten taloja, jossa on edullinen majoittua (hinnat n 40-80€/yö). Samalla pääsee paikalliseen tunnelmaan kun yleensä tarjolla on myös table d'hotes, eli talon isäntä ja emäntä valmistavat illallisen joka syödään yhdessä majoittujien kanssa saman pöydän ympärillä. Suosittelen!!

Pergolan päälle kasvatetaan usein varjostava
viiniköynnöskatto. Sellasen mäkin haluun!!

Laventelin sininen on suosituin väri
täällä ikkunaluukuissa. Sopii hyvin yhteen
 keltaisesta kivestä tehtyihin taloihin.
Kukkapenkkejäreunustaa usein
 puksipuu pensasaita.


3 kommenttia:

 1. Voi kun on kauniita kuvia! Kyllä noissa maisemissa kelpaa :) Meilläkin on ollut täällä lämmintä, ihan hellelukemat?! Ja vielä ILMAN niitä hyttysiä... ;D

  VastaaPoista
 2. Voih... Kuvissa aivan upeita yksityiskohtia, voi kuinka sais grafiikkaa tehtyä... Kauhee tuskailu, aloittaisko grafiikankurssit syksyllä. Näis on liian mukavia muotoja/varjoja ym, ym. Enpä ihmettele miksi olette ihastuneet näihin maisemiin :) Alimmainen kuva on hauska :D Siis kun viereistä taloa rakennettu ni ei oo naapurista mallia otettu. Tehty ihan tasan sen mukaan mitä itse halunnu. Tuo kadun keskellä oleva katos... Onko se mahd. markkinapaikka vai mikä ? Kyllä on sijoittelu hauskaa ja mielenkiintoista. Ja tuo auringon valon väri.
  T. Sari ja Caro-parson (Ainon tyttö)

  VastaaPoista
 3. voi että, olette onnellisia kun teillä ei ole hyttysiä!! meillä on, ja kun ne pistää tälläistä suomalaista niin siitähän pamahtaa ihana jälki. Alue kasvaa pariinkin senttiin ja joskus huonoina päivinä muuttuu mustelmaksi asti. Mä ilmoittaudun teidän saunaseuraan myös ;D

  VastaaPoista

Olemme otettuja jos annat kommenttisi.