4.4.2010

Munakkaa pääsiäistä kaikille!

Täällä Ranskassa pääsiäinen tuntuu olevan oikealla aikaa. Pikku narsissien kukinta on ohi ja isot narsissit ovat täydessä kukassa. Eipä tarvitse kaupasta lähteä hakemaan :) Täällä noita villejä pikkunarsisseja riittää. Etenkin tämä meidän kylän alue on kuuluisa siitä, että täällä on todella paljon villinarsisseja.
Naapurimme aasi, lehmä ja poni laiduntavat tuolla
"narsissilaaksossa"

Sonnilauma aterialla lähikylässä


Ihmetellä täytyy edelleen tätä ranskalaisten ystävällisyyttä. Olimme tuossa viikolla taasen työreissulla ja kuten tavallista, alkoi puolilta päivin "huikomaan". Poikkesimme sitten paikalliseen kebab ravintolaan ja otimme pikkupurtavaa. Siinä puljun ulkopuolella sitten istuessamme ja vetäessämme kebabbia huuleen, pysähtyi eräs rouva autollaan ja avasi ikkunan "Bon appetit"! Hän huusi.
Täytyypä testata ensi kesänä Hämeenkadulla, kuika käy, jos huudan kadulla kebabbia syövälle Manselaiselle "Hyvää ruakahalua"! Tuliskohan pataan?

Täällä näitä linnoja riittää...

Täytyy kyllä kehua myös ranskalaisia, koska vaikka monessa asiassa täällä ollaan todella "jälkeenjääneitä", niin jossain asioissa ollaan taas pidemmällä. Kuten esimerkiksi monissa kauppaketjuissa ollaan luovuttu muovikassien käytöstä kokonaan. Hyvä niin. Muutama nolo tilanne on tullut, kun olemme kaupassa käyneet ja kassalla alkaneet etsiä niitä muovikasseja jostain, eikä niitä ole löytynyt. Kun olemme sitten kassaneidiltä kassia pyytäneet, olemme saaneet kassin ja mukana paheksuvan katseen. Täällä kun on tapana tuoda omat kassit mukana kauppaan. Monissa kaupoissa ei edes muovikasseja saa, vaan ainoastaan mukana kuljetettavia kangaskasseja. Tämän kyllä huomaa ympäristön siisteydessä. Muovikasseja ei kyllä ojien pohjilla nää, eikä muutakaan roskaa. Täällä ihmiset vievät kaikki roskansa roskiksiin. Tähän olisi hienoa päästä myös Suomessa, kun luontoa kerran arvostetaan.

Madonna suojelee paikallista kylää


Taidan olla hieman "pimee", kun mua viehättää kaikki hylätyt paikat. Se voi olla, huoltoasema, vanha talo tai vaikka teollisuusrakennus. En tiedä mikä niissä kiehtoo, mutta jotenkin sitä alkaa päässään kuvittelemaan miltä tuo on näyttänyt silloin kun siellä on ollut elämää. Nuorempana, silloin kun haaveilin omasta vanhasta talosta, mun mieluisinta puuhaa oli kierrellä autolla maaseudulla. Aivan huippua oli jos löysi hylätyn autiotalon, jonne ovesta pääsi sisään tutkimaan!!! Teidän....- mä oon outo....

Vanha puistonpenkki on löytö viime viikolta.
Tämäkin piti myydä, muttamutta....-niin,
tiedättehän...

Pihalla kukkii useita tälläisiä pensaita, en edes tiedä
mitä ovat.... Kauniita.

"Mä sanon uuuuu, mä sanon ooooo, mä haluun
riippumattoon..."

Joo, ei paree paljon riippumatossa loikoilla. Ostimme sitten viime viikolla vaa'an, kun omamme katosi jonnekkin muutossa... Olis ollu parempi olla ostamatta... Juuh....
Kymmenisen kiloa oli sitten tulla "tupsahtanut" sitten viime vaa'assa käynnin. Ei tässä niin nökönnuukaa... Epäreiluintahan tässä on se, että tismalleen samoilla elintavoilla ja lenkkeilyn määrällä, Tonilta on pudonnut 8 kiloa!!! ON SE NIIN VÄÄRIN!!!


Auringonlasku Maubecissa13 kommenttia:

 1. Tulis varmasti pataan ;) Usein pojat on kiinnostuneita noista autiotaloista, kyllä niissä on tullut munkin pyörittyä joskus joukon jatkona... Kaksi viimeisintä kuvaa on kuin suoraan matkaoppaasta, tahtoo sinne! Ja mikä ihme siinä on, että naiset lihoo paljon helpommin kun miehet >:/!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä siellä luonto jo näyttää ihanalta! Me olemme vasta päässeet kuravaiheeseen. Voin vaan kuvitella miten nautitte tuosta kaikesta ympärillänne. Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 3. No ylläri pylläri, arvaa vaan kuka on myöskin vieraillut muutamassa autiotalossa! ;)
  IHANA riippumatto, ihana madonna (tuokaa mulle tollanen iso!), ihanat narsissit, ihanat maisemat -> älkää ihmetelkö jos ollaan kohta oven takana!!

  VastaaPoista
 4. Mauri tahtoo myös tuollaisen ison Madonnan! :) Voi voi noita kukkameriä... kaanista o!

  VastaaPoista
 5. Kauniit maisemat:) Ihana tuo iso Madonna ja takana oleva maisema huikea:)

  VastaaPoista
 6. Heippa! Vanhoja täkkejä ja kynttilänjalkoja olisi kiva saada nettikauppaan!
  T: Sisustushullu

  VastaaPoista
 7. Et ole yhtään pimee, kun viehätyt hylätyistä paikoista! Täällä myös yksi semmoinen tyyppi :)

  VastaaPoista
 8. Ah ja Voih, kun siellä on kaunista... Meillä tulvii piha, pellot ja metsä ja tätä kuran määrää!! Nauttikaa :-)

  VastaaPoista
 9. missä ihmeessä Ranskassa on noin puhdasta? täällä keskisessä etelä-Ranskassa on roskia joka paikassa. olette onnekkaita!

  VastaaPoista
 10. Airelle; Tarn-et-Garonnen Maubecissa asustellaan. Kyllä täällä on näin puhdasta. Ihmettelen hieman kommenttiasi, koska me ollaan koettu että täällä ei ihmiset roskaa ollenkaan! Ikinä et nää että joku heittäisi autosta roskia luontoon.

  T Kirjoittajan puoliso

  VastaaPoista
 11. Hei, todella hyviä kuvia olette ottaneet. Arvelinkin Maubecinne olevan vaihtoehdoista juuri se Toulousen nurkilla...
  Miten sujui talokauppanne noin pyyntö - tarjousmielessä?
  Pystyisittekö laittamaan kuvia talostanne, vai päteekö vielä niiden suhteen aiempi kommenttinne? Itsekin elättelee kaikenlaisia suunnitelmia...

  Terveisin Kaarlo Frankofiili

  VastaaPoista
 12. Hei Kaarlo!
  Ei voi sanoa että kiinteistön hankkiminen olisi ollut "helppo nakki". Muutaman Ranskalaisen kanssa meni ensin mönkään, kunnes kaupat onnistuivat Britin kanssa. Ranskalaisten kanssa neuvottelut olivat huomattavasti vaikeampia..

  VastaaPoista
 13. Tervehdys Pohjolan perukoilta!
  Ilolla ja innostuksella olemme seuranneet
  asettumistanne iki ihanaan Ranskaan.
  Juttunne ovat pelastaneet monta harmaata ja pilvistä päivää. On kuin täälläkin olisi paistanut aurinko ja kukkineet kukat.
  Joka päivä käymme kurkkaamassa, mitä teille
  kuuluu.... Voi kumpa jaksaisitte kiireenne keskellä vielä kirjoitella.
  Keväisin terveisin mammarainen

  VastaaPoista

Olemme otettuja jos annat kommenttisi.