28.2.2010

Kevättä rinnuksilla!

Täällä Ranskassa sää on hellinyt meitä viikon verran. Kun tietää millaiset "Siperia" olosuhteet siellä Suomessa on, niin melkein hävettää kertoa, että tänään on aurinko paistanut poutapilvitaivaalta ja lämpöä ollut +16 astetta....
Meistä tosin +10 astetta on tuntunut jo aivan luksukselta, ja kun olemme siitä kertoneet täällä, niin meitä on pidetty hieman "hulluina".  Ranskalaisten mielestä nyt on aivan hirveät kelit!!! Heittipä Toni jo talviturkinkin tuossa yks päivä, jonka seurauksena eräs Englantilainen tuttavamme sanoi: "Olen tuntenut aiemmin vain yhden Suomalaisen, hän oli hullu! Nyt olen tutustunut teihin ja ymmärsin, kaikki Suomalaiset ovat hulluja"!!!!!
Tuntuu aivan oudolta kun katsoo kalenteriin ja on helmikuu, mutta olo tuntuu aivan toukokuulta. Krookukset ovat puhjenneet kukkaan ja ensi viikolla metsämme on keltaisenaan mini-narsisseja!Jotenkin tuntuu myös, kuin olisi loikannut ajassa taaksepäin. Eräs päivä työreissulle lähtiessämme ihmettelimme lähikylämme torilla olevaa väkipaljoutta. Sitten huomasimme torilla tönöttävän lehmiä rivissä. Siellä oli lehmähuutokauppa!! En voinut olla ajattelematta vastaavaa tapahtumaa Tampereen Laukontorilla.....hmm....
Tuo "jälkeenjääneisyys" jos sitä siksi voi kutsua, näkyy täällä niin hyvässä, kuin pahassa. Laskun maksaminen on joskus kovin hankalaa, kun ainut tapa maksaa on lähettää shekki kirjekuoressa. Tälläisen nettiajan kasvatin on sitä kovin vaikea ymmärtää...
Meidän kotimme netti-yhteys on myös erittäin hidas. Suomen maaseudullakin olemme tottuneet vähintään 24 Mb nopeuteen, mutta täällä meillä on huimat 512 kb (eli 46 kertaa hitaampi)!!! WOW!!! Sähköpostin kun illalla lähettää niin se on melkein jo aamulla perillä!!!!
Siinähän se todellisuus iski kun olisimme halunneet seurata olympia lätkää netti-tv:stä livenä ja ajattelimme vaihtaa liittymämme nopeampaan. Kun siinä sitten soitin paikalliselle operaattorille, France Telecomille, niin jahka asiakaspalvelun nainen oli saanut hervottoman naurukohtauksensa hillittyä yrittäessään lausua nimiämme, hän tokaisi:
"Voih, olkaa onnellisia että teillä ON ylipäätään netti! Tehän asutte aivan maalla! Jos et ole tyytyväinen nettisi nopeuteen, sinun täytyy soittaa Sarkosiille"!! niin....

Rakennuskantahan on täällä myös hyvin vanhaa. 200 vuotta ei ole täällä mitään talon iässä, sehän on suorastaan jo moderni! Jos talo on 1500-1600 luvuilta, sitten se alkaa olla jo "vanha". Siskoni ja 14-vuotias kummityttömme saapuivat eilen vieraiksemme tänne ja kun lentokentältä ajoimme maaseudun ja pienten keskiaikaisten idyllisten kylien läpi, tokaisi kummityttömme: "Voi raasut, kylläpä täällä ihmiset joutuvat asumaan kurjissa oloissa"! Niin, sekin on niin suhteellista.... Itsestäni tämä ei ole ollenkaan kurjaa!


Täällä ei noiden lattioiden suoruus ole niin "justiinsa"...

Ensituntuma myös Ranskalaisista miehistä on, että he ovat hyvin tunteellisia :)  Pakko kertoa oman kylämme brocante kauppiaasta, Patrickista, jolla on jokaisesta esineestä aina tarina kerrottavana. Taannoin ostimme häneltä vaatekaapin, josta onkin kuva alempana blogissa. Hän kertoi kaapin olevan "rakkauden bulevardi"- nimiseltä kadulta kotoisin. Kaapista puuttui pari hyllyä ja hän lupasikin tehdä uudet hyllyt. "Mutta en voi tehdä sitä viikonloppuna, koska haluan olla vaimoni kanssa. Rakastan vaimoani, olemme olleet yhdessä jo 25 vuotta ja rakastan häntä yhä"!!! Ihanaa :):):)
Enpä voisi kuvitella perus-suomalaisen miehen selostavan tuollaista ventovieraalle...
Suomessahan se menee paremminkin tähän tapaan: "Mää sanon sen ny, mää rakastan sua, ja jos tilanne muuttuu, mää ilimoottelen"!

Kuvasatoa tämänpäiväiseltä "saitsii-inki" kierrokselta
kotiseudullamme 

Että tämmöisiä kuulumisia täältä tällä kertaa :)
Nettikauppamme on myös valmistumassa aivan loppusuoralla, jahka saan vaan syötettyä sinne tavaraa tällä megalomaanisen nopealla liittymällämme :):):)......


6 kommenttia:

 1. Voih, mitä postikorttikuvia. Ja miten ihania tarinoita. Haaveilee..

  VastaaPoista
 2. Ja ihanalta kuulostaa nuo narsissit ja krookukset <3

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Onko tinateriinni vielä myynnissä? Voiko hinnasta sopia? T marijohanna.heikkinen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 4. Oi, miten ihanan blogin löysinkään!

  Kuin lukisin omia mietteitäni: vanhat tavarat, ranskalainen antiikki, talo Ranskassa, alanvaihto muodista huonekaluihin jne.

  Hauskaa päästä seuraamaan elämäänne tämän blogin välityksellä ja samalla haaveilemaan, jos jonain päivänä vaikka uskaltaisi tehdä samoin.

  Jos huomaatte tarvitsevanne lisävoimia Ranskan päässä esim. kesälomien aikaan, niin ilmottaudun heti kiinnostuneeksi!

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköistä teillä siellä Ranskassa!Odottelen kovasti teidän nettikauppaa.Terv.Vanhaan Ranskalaiseen antiikkiin hurahtanut kampaaja

  VastaaPoista
 6. Hei! Täällä myös yksi nettikaupan odottaja. Etsin vanhaa kynttilänjalkaa, sellaista missä on niitä kukkia ja posliinililjoja. Tiedätte varmaan mistä on kyse? Aurinkoisia kevätpäiviä sinne Ranskaan!
  Terveisin Pauliina Itä-Suomesta

  VastaaPoista

Olemme otettuja jos annat kommenttisi.