7.2.2010

Puuhastelua puutarhassa

Viikonloppu täällä Maubecissa on ollut aivan upea. Tuntuu niin uskomattomalta että ajoimme nurmikon tänään! Lämmintä on ollut +13 astetta ja aurinko on paistanut. Olen myös tutkiskellut puutarhaa ja uskokaa tai älkää, mun ruusuissa on jo nuppuja!!! JEI!!!
Vähänkö oon myös retee, meidän pihalla kasvaa yksi palmu ja oliivipuu! Tuntui myös aika mukavalta leikata kuivat oksat pois laventelipensaista, kun ne ihanasti tuoksuivat :)  Leikatessa myhäilin kun muistelin kuinka monta kertaa olen epätoivoisesti yrittänyt kasvattaa laventelia suomessa.... Joka kevät pettymys - kuollu on!
Maltan tuskin odottaa että pääsen täällä puutarhakauppaan. Sekoon varmaan kun en osaa päättää mitä ostan? Ostaisko sitruunapuun, limepuun vai kenties viikunapuun.... Tai miten olisi kuitenkin bougarvilleköynnös tai sinisade? Istuttaisiko pienen rivin viiniköynnöksiä? Ja sitä ruusuvalikoimaa mikä täällä kasvaa... Ei tartte enää kurtturuusuja kattella :)
Toni on myös hullaantunut ruuanlaittoon (on se tosin ollu aina), mutta kun nyt kaupassa on kymmenkertainen valikoima erilaisia ruoka-aineita, hedelmiä, vihanneksia, HERKKUJA!!!! Ja mikä parasta, täällä ei ruokaa pilata hirveillä lisäainemäärillä ja maitoa pastöroimalla. Meilläkin on molemmilla laktoosi-intoleranssi, mutta jännä juttu, täällä kumpikaan ei saa mitään oireita maitotuotteista. Suomessa elämä oli melkoista "rupsuttelua" ja ruuansulatusvaikeuksia, mutta enää ei tarvitse tuijottaa hyla mekintöjä ja aina kysellä onko laktoosia vai ei. Kaikki käy!
Markkinoilta saa myös ostaa vihannekset, lihat ja kaiken mahdollisen suoraan tuottajilta, puhtaana, ilman käsittelyjä. Suomessa tämä ei yli "hygieenisyyden" takia olisi mahdollista. Vatsa voi täällä paljon paremmin ja sitäkautta koko elimistö.
Ajattelen taukoamatta, miten voin olla näin onnekas että saan täällä asua ja elää, - mutta toisaalta, oma elämä muodostuu niistä omista valinnoista, jokaisella on siihen mahdollisuus jos vain riittävästi tahtoo :)

Salaatti a'la Toni. Njam!!!

1 kommentti:

  1. Ooooh... IHANAA!
    Me Maken kanssa jatketaan maitotuotteiden kanssa entiseen malliin, ei se oo niin justiinsa ja perästä kuuluu. Voikaa paksusti, niin mekin tehdään!

    Timppa

    VastaaPoista

Olemme otettuja jos annat kommenttisi.