14.10.2009

Paratiisista pakkaseen....


Olemme vihdoin saapuneet paratiisista pakkaseen, viime viikonloppuna. Tarkoituksenamme oli päivittää blogia myös paikan päältä, mutta koko reissu meni kiinteistöjen ja brocanten perässä juostessa....huh....
Neljä lavallista on tavaraa tulossa, toivottavast ne Ranskalaiset vaan lähettävät ne tälläkertaa ajoissa!
Muu aika rampattiin taloilta taloille ja tutustuttiin maaseudun taloihin ja siihen todelliseen ranskalaiseen maalaistyyliin, joka ei aina välttämättä vastaa noita kirjoissa ja lehdissä nähtyjä... Ranskassa on yhtä monella prosentilla ihmisistä huono maku kuin suomessakin! :)


Mutta onneksi se mieleinen koti löytyi sitten lopulta, josta sitten päätimme tehdä tarjouksen. Tarjous hyväksyttiin ja sitten seuraavaksi onkin treffit lakimiehen luona. Tämäkään ei siis Ranskassa tarkoita vielä mitään, homma voi mennä puihin siitä huolimatta. Nimimerkillä kokemusta riittää... Kuumeisena sitten odotimme treffejä notaarin luona ja olimme aivan varmoja, että myyjä peruu vielä tulonsa. Kyllä he onneksi tulivat ja muutaman yksityiskohdan hiomisen jälkeen kirjoitimme niin sanotun "compromis de la venten", eli "preliminary sales agreementin". Tämän jälkeen on vielä kuukausia kestävä byrokraattinen sekä muiden asioiden käsittely, jonka jälkeen lopullinen "accte de la vente" voidaan kirjoittaa. Eli siihen asti mikään ei ole vielä varmaa, ja joudumme odottamaan varmuutta tammikuulle saakka. Että jos joku kysyy onko kiinteistön ostaminen Ranskasta helppoa, niin ei ole. Mutta jos sitä kovasti haluaa, se onnistuu kyllä!!!
Tässä kuvassa on kaikki mitä tuosta 200 vuotta vanhasta maalaistalosta lähellä Maubecin keskiaikaista kylää tulemme paljastamaan :) (Alla olevien kuvien talot eivät liity tapaukseen)
Tuommoinen upea linna tuli myös matkan varrella vastaan, ja ensin ajattelimme, että mikä lie Pascal Von Kukkelsputs siellä lie asustelee, kunnes huomasimme että pääoviaukosta pursuaa heinää! Ja tosiaan, siellähän asui joku aivan muu, nimittäin ammuu!!! Ei mee huonosti Ranskan maajusseilla kun lehmätkin linnoissa asuu.....Ranskassa oli aivan mahtavat kelit reissumme aikana +25-+31 astetta, joten melkoinen ero siihen mitä täällä kotimaan kamaralla tähän aikaan vuodesta. Järkytys meinasi taas iskeä kun lentokoneesta astui ulos.
Syötyä ja juotua tuli taas ihan riittävästi tällä reissulla, pari kiloa taas napsahti lisää...
Miten nuo ranskalaiset voi olla niin hoikkia kun syövätkin päivässä ainakin 6 tuntia???
Tässäpä vielä Tonin ottamia tunnelmakuvia reissusta, voila!
 
 

 

 

 
  

Carcassonne
 

 

Kuvat Toni Lund©


4 kommenttia:

  1. Ihanaa, ihanaa, IHANAA! Mä niin haluan sitten tulla vierailulle :)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä, kai se kutsu on edelleen voimassa uudessa kodissakin?:D

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti! =) Ens kesänä vaan sitten nokka kohti Etelä-Ranskaa... Vaikka koirien kans.

    VastaaPoista

Olemme otettuja jos annat kommenttisi.